CarSpense
Autokosten registratie en rapportage

Help & Ondersteuning

Heb je vragen of problemen met CarSpense, lees dan eerst deze pagina eens door. Wie weet vind je hier het antwoord dat jou weer verder helpt. Kom je er dan nog niet uit, dan vind je onderaan deze pagina hoe je contact met ons kan opnemen.

Downloaden

CarSpense is gratis te downloaden via SourceForge.net. Ook kun je hier de broncode van CarSpense vinden. Omdat alle releases nog in de alpha-fase zitten, raden wij je aan om de laatst beschikbare versie te downloaden. Deze versie zal de meeste functionaliteiten bevatten. De komende tijd werken wij hard om extra functies toe te voegen en mogelijke problemen op te lossen. Controleer daarom regelmatig op nieuwe versies!

Systeemeisen

Om CarSpense te kunnen gebruiken, moet de computer aan de volgende eisen voldoen:

  • Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 2000
  • .NET Framework 4.0
  • 10Mb vrije schijf ruimte

Bugs melden

Wil je een bug melden of heb je een idee voor een nieuwe functie in CarSpense? Ga dan naar ons ticket-systeem, controleer of er niet al een soortgelijke melding is en maak dan een nieuwe melding aan. Je kunt ons ticket-systeem vinden op https://sourceforge.net/apps/mantisbt/car-spense/my_view_page.php

Veelgestelde vragen

Op dit moment hebben wij nog niet voldoende vragen ontvangen om er de meestgestelde uit te kunnen filteren. De volgende vraag verwachten wij in ieder geval te gaan ontvangen:

Q: Als ik een nieuwe versie download, blijven mijn al ingevoerde gegevens dan bewaard?
A: Ja, in principe blijven alle gegevens bewaard. Bij iedere versie zitten changescripts, die eventuele wijzigingen aan de database doorvoeren. Normaal gesproken zal dit niet tot problemen leiden. Echter, we raden je altijd aan om voor het updaten een backup te maken van je database. Op die manier kun je je gegevens altijd weer herstellen. In het opties-menu van CarSpense, vind je de mogelijkheid om een backup te maken. Je kunt ook gewoon het bestand CarSpense.db3 naar een veilige locatie kopieŽren.

Q: Hoe kan ik mijn versie bijwerken naar de laatste versie?
A: Op dit moment leveren wij alleen een zip-bestand, met daarin het volledige programma. Je kunt CarSpense bijwerken door de inhoud van de zip over de bestaande "installatie" heen te kopieŽren. Maak voor de zekerheid wel even een backup van je database en eventueel van je oude versie. Je kunt de nieuwe versie ook op een andere locatie uitpakken en je database naar de nieuwe locatie kopieŽren.

In de toekomst zal er voor CarSpense een nette installatie gemaakt worden, die het bijwerken automatisch zal doen.

Contact

Heb je, na bovenstaande te hebben gelezen nog steeds vragen of problemen, dan kun je op de volgende manier contact opnemen:

  1. Bij problemen (bugs) kun je een melding aanmaken in ons ticket-systeem. Dat vind je hier (https://sourceforge.net/apps/mantisbt/car-spense/my_view_page.php). Controleer s.v.p. wel even van te voren of er niet al een melding is voor jouw probleem.
  2. Stuur een bericht via SourceForge.net
  3. Stuur een bericht via onze contact-pagina.

Wanneer je een probleem hebt met CarSpense en dit meldt via ons ticket systeem of per e-mail, voeg dan het logbestand van CarSpense toe aan je bericht. Dat geeft ons de mogelijkheid om sneller op je probleem in te spelen!